DR. KISS ELEMÉR

Teljes szövegű keresés

DR. KISS ELEMÉR
DR. KISS ELEMÉR, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter: Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Én úgy gondolom, nincs a világon olyan kormány, amelyik képes lenne ilyen módon támogatni a fiatal diplomások lakáshoz jutását vagy a fiatalok lakáshoz jutását. (Kuncze Gábor: Legalább egyet-egyet... - Derültség a kormánypárti padsorokban.) Egyet-egyet mutatóban igen, de azt hiszem, hogy ez nem egy követendő út.
Az ön kérdésének van egy általános része. Amit a kormány tervez, az a lakástámogatási rendszer kiterjesztése, kiszélesítése, olyan fiatalok, fiatal diplomások és nem diplomások számára is lehetővé téve a lakáshoz jutást, akik kisebb jövedelemmel vagy kisebb családi háttérrel rendelkeznek ahhoz, hogy lakáshoz jussanak.
Ami a konkrét ügyet illeti, van egy jogi eleme és van egy - mondjuk úgy - etikai része a dolognak. Budapesten és Budapest vonzáskörzetében, ha egy állami vezető nem rendelkezik megfelelő lakással, akkor egy kormányrendelet lehetővé teszi, hogy számára lakást biztosítsanak Budapesten. Megfelelő lakást. Mi a megfelelő lakás? Erről természetesen nem szólnak a szabályok. A megfelelőség kérdésében minden bizonnyal szükség van - és a jövőben ez elvárás lesz, követelmény lesz a Miniszterelnöki Hivatal részéről - egy hivatali kellő visszatartó erőre, és szükség van az állami vezető részéről egy nagyon jelentős önmérsékletre. Úgy gondolom, hogy ez a kettő a konkrét esetben, a volt sportminiszter esetében nem érvényesült, hiszen 500 ezer forintos havi bérleti díj mögött feltételezhető egy olyan lakáskörülmény, ami mondjuk, a köztársasági elnök rezidenciájának lenne esetleg elfogadható.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem