DR. VOJNIK MÁRIA

Teljes szövegű keresés

DR. VOJNIK MÁRIA
DR. VOJNIK MÁRIA (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Miniszter Asszony! Az előző kormány kezdeményezésére a kétéves költségvetésben megszűnt a méltányossági nyugdíjemelés lehetősége, helyette a szociális és családügyi miniszter egyszeri méltányossági segély odaítélésére kapott lehetőséget. Az elmúlt hetekben a nyugdíjasok folyamatosan érdeklődtek az MSZP-frakció képviselőinél, hogy mi lehet a kérelmükkel, kaphatnak-e, és ha igen, mikor választ a beadványukra.
A miniszteri átadás-átvétel során ismertté vált-e az ön számára, hogy Harrach miniszter úrhoz hány kérelem érkezett be 2002 május végéig, hány kérelem került elbírálásra és megválaszolásra, mennyi azoknak a nyugdíjasoknak a száma, akiknek kérelmével még nem foglalkozott az előző kormányzat? A segélyek odaítélése időarányosan történt-e, tehát van-e, maradt-e a hátralevő időre fedezet a támogatásokra? Helyesnek tartja-e azt a megoldást, hogy az egyedi méltánylást igénylő segélyezés rendszere a miniszter jogkörébe került? Nem tartaná-e helyesebbnek, hogy a nehéz helyzetbe került emberek számára hozzájuk közelebb, gyorsabb elintézést ígérő megoldás kerüljön kialakításra?
Tisztelettel várom válaszát. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem