KARSAI PÉTER

Teljes szövegű keresés

KARSAI PÉTER
KARSAI PÉTER (MDF): Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Nyugodt szívvel kijelenthető, hogy az elmúlt évtized egyik leghasznosabb, legstabilabb intézménye a falugazdászok hálózata volt. Még az Antall-kormány idejében, 1994-ben hívtuk életre a szervezeteket a falusi, vidéki gazdálkodók segítésére. A Horn-kormány gazdajegyzőkként tovább működtette őket, és a polgári kormány idején is biztosított volt a működésük. A falugazdászok közül sokan már nyolc éve segítenek a gazdálkodó emberek ügyes-bajos dolgaiban, szakmai tanácsokkal látják el őket, és a jól teljesítők köztiszteletnek és megbecsülésnek örvendenek településeinken.
Ennek ellenére mégis olyan híreket hallunk, hogy a kormányzat át kívánja szervezni a rendszert. Az átszervezés kapcsán politikai okokat emlegetnek, stílusosan szólva, hogy a falugazdászok közül sokan nem eléggé járatosak a szegfűnevelés és -gondozás tudományában. Példaképpen: Bács-Kiskunban volt a legnagyobb gond a szegfűfelhozatallal, legutóbb áprilisban a választási piacon csak három szálat sikerült elsütni belőlük, azokat is a nagybani listás piacon. (Derültség az ellenzéki oldalon.)
A fentiek tükrében tisztelettel kérdezem a miniszter úrtól, hogy mire számítsanak a falugazdászok. Elegendő-e számukra munkahelyük megtartásához közmegbecsülésnek örvendő tevékenységük, vagy térjenek be mihamarabb a legelső útjukba eső MSZP-pártirodába, belépési nyilatkozatot kitölteni?
Várom válaszát. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem