DR. NÉMETH IMRE

Teljes szövegű keresés

DR. NÉMETH IMRE
DR. NÉMETH IMRE földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! A képviselő úr azt kérdezi tőlem, hogy mire számíthatnak a falugazdászok. Értelmes, szolgálatkész munkára, tisztelt képviselő úr. Úgy gondolom, ebből egyértelműen következik, hogy a falugazdász-hálózatot nem fenyegeti veszély.
Azonban olyan falugazdászokra van szükségünk, akik képesek megfelelni mind a tárca, mind pedig a gazdálkodók elvárásainak. Mi nem várjuk el tőlük, hogy szocialista pártalapszervezeteket szervezzenek, alapítsanak és működtessenek; azt is megígérhetem, hogy a mi megyei pártelnökeink - választások közeledvén - nem fognak eligazításokat tartani a megyei falugazdász-hálózatoknak, továbbá azt is megígérhetem önnek, hogy a falugazdász státusokat nem fogjuk politikai menedékhellyé degradálni és betenni oda azokat az embereket, akik egyébként máshol nem találnának munkát.
A falugazdászokra szükség van. Teljesen egyértelmű, hogy a mai és a jövőbeni agrárpiaci rendtartást és támogatási rendszert az ő aktív közreműködésük nélkül nem lehet fenntartani, de elvárjuk tőlük, hogy segítsék a gazdák eligazodását. Szükség van rájuk olyan tekintetben is, hogy a gazdálkodók helyben tudják elintézni a feladataikat, bonyolítani a támogatásaikat, és természetesen arra is igényt tartunk, hogy közvetítsék a helyben felmerülő problémákat, amelyekről a tárcát informálni kell.
Az sem titok természetesen, hogy gondolkodunk a rendszer javításán és továbbfejlesztésén. A falugazdászok létszáma az elmúlt négy évben megduplázódott, a költségvetési finanszírozási igényük megnégyszereződött. Úgy gondolom, nemcsak a gazdáktól kell elvárni, hogy hatékonyan dolgozzanak, hanem a bürokráciától, így a falugazdász hálózattól is. Ennek szellemében fogunk módosítani és fejleszteni a rendszeren.
Köszönöm a meghallgatást. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem