TELEKI LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

TELEKI LÁSZLÓ
TELEKI LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Azért kértem csak két percet, mert "segély helyett munkát"; azt hiszem, hogy a magyarországi cigányságnak és a szegénytársadalomnak nagyon fontos szlogen lehet ez, ha be is tartjuk.
Mondom ezt azért, mert az elmúlt időszakban a közhasznú és közmunkákat, én úgy gondolom, nagyon jól megcélozták a cigányság és a szegény réteg irányába, ami nem is jelent problémát, csak én úgy gondolom, hogy más irányt kell venni annak a foglalkoztatási rendszernek, amit elképzelünk. Úgy gondolom, hogy az elmúlt időszak eseményei mindenképpen arra ösztökélnek, hogy azt mondjam, hogy nem volt annyira sikeres a közmunka és közhasznú munka, amennyire sokan várták.
Egyre biztos jó volt, hogy azt a bizonyos éhségérzetet, amit a szegények néha éreztek, valamilyen szinten elkerülték, de egyébként úgy gondolom, hogy nem nagyon érte el a hatását, azért sem, mert máról holnapra megélhetést biztosított, de hosszú távon semmiképpen nem jelentett előrelépést senki számára, sem a munkaadó, sem a munkavállaló számára.
Viszont én úgy gondolom, hogy ha betartjuk az egyenlő esélyek elvét, akkor a foglalkoztatás minden egyes olyan szegmensébe el kell érnie ennek a törvénynek, ahol az egyenlő esélyek elvét mindenki számára biztosíthatja a munka világában, tehát ezáltal a cigányság számára és a szegény réteg számára. Én úgy gondolom, hogy akkor lehet igazán arról beszélni, hogy valóban elindult valami.
Ez a munka törvénykönyve-javaslat, azt hiszem, hozzátartozik ehhez a három-négy gondolathoz; azért, mert ha nem lenne az a változás, amit most elindítottunk a munka törvénykönyvében, akkor nem lenne miről beszélni, mert akkor csak újra arról lehetne szó, hogy megtartjuk a folyamatosság elvét, aminek így nem lenne kiugró ága.
Tehát én a magam részéről nagyon örülök, hogy ez elfogadásra kerül, márpedig úgy gondolom, hogy elfogadásra kerül, és a bizonyos esélyegyenlőség elvét ezáltal talán biztosítani tudjuk.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem