KISS PÉTER

Teljes szövegű keresés

KISS PÉTER
KISS PÉTER foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A tények kedvéért szeretnék egy megjegyzést fűzni Őry képviselő úr előbbi hozzászólásához. Megnyugtatom a jelenlévőket, nincs olyan szakszervezet, szakszervezeti vezető, és nincs olyan munkáltatói érdek-képviseleti szervezet, illetve képviselő, akivel a munka törvénykönyve tervezetéről szakmai vitát, oldaltalálkozót és véleményezésre lehetőséget adó háttérbeszélgetést, illetve tanácskozást ne folytattunk volna. Megnyugtatom a jelenlévőket, hogy a munkáltatói oldal egészével sor került ilyen szakmai egyeztetésre, a szakszervezetek pedig a megelőző hetekben, hónapokban egy részletes szakmai munka során fejthették ki az álláspontjukat.
Én azzal a véleménnyel értek egyet, ami ebben a Házban már egy más vita kapcsán elhangzott, hogy fontosak az érdekegyeztetés formális fórumai, ezért is akarjuk ezeket újjáalakítani, széles körűvé tenni, nemcsak kipipálva, hanem megállapodási célú tárgyalásokat is folytatni. De higgyék el nekem, ennél talán még fontosabb, hogy megállapodásra jussunk az érintettekkel, és az érintettek akaratának megfelelő álláspontot képviseljünk a parlamentben. Most ez történik.
Most bátran mondhatjuk, hogy egyszerre valósul meg a versenyképesség irányában való követelmény, a hosszú távú versenyképesség feltétele, és egyszerre valósul meg az egyensúlyra törekvés, a munkavállalói kiszolgáltatottság elleni fellépés a szabályozásban. Ez megfelel mind a munkavállalói, mind a munkaadói érdekképviseletek álláspontjának ebben a konkrét esetben is, és úgy tudom, hogy általában is ezen az állásponton vannak. Úgy ítélem meg, hogy a parlament egészének - ellenzékének és kormánypártjainak - is az az érdeke, hogy ilyen konszenzus vegye körül általában a munka világát.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem