DR. ŐRY CSABA

Teljes szövegű keresés

DR. ŐRY CSABA
DR. ŐRY CSABA (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Engem is először Farkas képviselő úr hozzászólása inspirált. Szóval nem szerencsés az, ha feketén fehéren állítjuk be, itt már elhangzott az, hogy az egyik kormány mindent jól, a másik mindent rosszul csinált. Az igazság valószínűleg nem így van.
Azt kell látni, hogy mi más filozófiával közelítettünk a problémához, és úgy éreztük, hogy az, amit szegénységi csapdának nevez a szakirodalom, sokkal nagyobb veszély, mint az, ha a hagyományos, a tömeges munkanélküliség idején kialakult intézményrendszert vagy eszközrendszert olyan eszközrendszerré alakítjuk át, amely kevésbé a segélyeket, sokkal inkább a munkára ösztönző elemeket tartalmazza. Mindegyiknek van előnye is, hátránya is; azt gondolom, nem érdemes ezeket az elemeket, hogy "amit maguk csináltak, az rossz, és amit mi csinálunk, az jó", így megközelíteni. Nem túl hasznos.
Filló képviselő úrnak azért szeretném mondani, hogy ha jól figyelte azt, ami a vezérszónoklatban elhangzott, az is elhangzott, hogy a mi véleményünk szerint ez rossz törvényjavaslat. Azért nem adunk be hozzá módosító indítványt, mert így, ebben a formában értelmetlennek látjuk, nem lehet javítani. Közben hallom önöktől, az önök egyik-másik képviselőjétől, hogy jó néhány módosító indítványt önök viszont be fognak adni.
Figyelemmel át fogjuk tanulmányozni ezeket a módosító indítványokat, bízva abban, hogy maguktól is rájöttek esetleg, a vita tapasztalatai alapján úgy látják, hogy van mit javítani ezen a tervezeten. Kétségkívül, mondom, ha lesz benne olyan, ami megérdemli a támogatást, ha lesz benne olyan, ami valóban a munkavállalókat támogatja, és nem egészen másról szól, mint ahogy erre már többször rámutattunk, abban az esetben a támogatásunk nem lesz kétséges.
Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem