DR. ŐRY CSABA

Teljes szövegű keresés

DR. ŐRY CSABA
DR. ŐRY CSABA (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Földesi képviselőtársam hozzászólása inspirált egy rövid hozzászólásra. Újra és újra azt tapasztaljuk, hogy állítólag valamiféle megbillent egyensúly helyreállításáról lenne itt szó. Azért szeretném a tények kedvéért rögzíteni, hogy 2001-ben abban a bizonyos módosító indítványban kilenc témakör volt, nyolc témakört csomagban úgy fogadtak el a munkáltatók, ha a kilencedikben némi kedvezményt kaphatnak, egyébként szigorú feltételhez kötve, nevezetesen, ha a szakszervezetekkel kollektív szerződésben meg tudnak állapodni. A 8:1-es arányt - ráadásul, mondom, majdnem konszenzus közeli állapotban - valamiféle egyensúly megbontásaként emlegetni, enyhén szólva is kicsit furcsa és kicsit túlzás.
Nem értem pontosan, hogy miféle gyűlöletről beszél a képviselő úr, ami állítólag itt süt. Itt semmiféle gyűlölet nincs! Egyetértünk azzal, amit a képviselő úr mondott: nincs helye a társadalmi párbeszédben az egyeztetésnek, a kvaterkázásnak, a beszélgetésnek úgy általában, mert ezt nem annak hívják. Egyébként persze lehet találkozni, lehet beszélgetni, lehet közösen részt venni konferenciákon, de ez nem az. Pontosan azt kifogásoljuk, hogy önök most kikerülik a társadalmi párbeszédet, kikerülik az ehhez kapcsolódó szakmai egyeztetéseket, politikai véleményütköztetéseket, és ehelyett egyéni képviselői módosítvánnyal jönnek elő. Egyetértünk, pontosan erről van szó, erről beszélünk.
Egyébként pedig, hogy milyen egyeztetések folytak, nos az a helyzet - így adódik -, hogy szakszervezeti és munkáltatói érdekképviseletek vezetőivel is szoktam időnként találkozni, így tudom, hogy van olyan szakszervezet - nemcsak a Munkástanácsok -, és van olyan munkáltatói szervezet - talán az egyik legnagyobb -, amelynek a vezetőivel ezekről a témákról még senki semmit nem beszélt. Azért ez nem ugyanaz, mintha a téma napirenden van az Országos Munkaügyi Tanácson, és ott vitatják meg azt. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem