DR. ŐRY CSABA

Teljes szövegű keresés

DR. ŐRY CSABA
DR. ŐRY CSABA (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Elnök Úr! Néhány mondatban pusztán a tények kedvéért kénytelen vagyok visszatérni a társadalmi párbeszédre és ennek az elmúlt években folytatott gyakorlatára.
Nincs igaza Béki Gabriella képviselő asszonynak, amikor azt mondja, hogy olyasfajta érdekegyeztetés volt, ahová meghívták, ahol meghallgatták, aztán utána a hallottaktól függetlenül folyt az egyeztetés. Konkrétan a munka törvénykönyve esetében az első szakmai megbeszélések és egyeztetések akkor kezdődtek, amikor még egyetlen sor nem került leírásra. Az ötleteit, a gondolatait, a javaslatait mindenki odahozhatta volna, majd nagyon komoly hosszú, másfél éves egyeztetés volt, és már konszenzus közeli állapot volt, amikor a munkáltatók és a szakszervezetek képviselői lényegében megállapodtak, a munkavállalók szóvivője ezt el is mondta, majd hirtelen politikai indulatból, politikai okból az egyik szakszervezet képviselője, nevezetesen Sándor László, volt MSZOSZ-elnök közölte, hogy márpedig az ő számukra ez elfogadhatatlan. Mondom, a közös szóvivő már megállapodás közeli állapotban volt, és ez el is hangzott. Tehát ez valódi egyeztetés volt.
Még egy tárgyi tévedésre hadd hívjam fel a figyelmét: a szakszervezeti órákkal kapcsolatos szabályt nem a munka törvénykönyvének az előző módosítása érintette, hanem Nagy Sándor képviselőtársunk 1995-ös javaslata alapján csökkent annak a mértéke. Ezt az igazság kedvéért nem árt hozzátenni.
Filló képviselő úrnak csak annyit mondanék, hogy most nem érdemes belemenni általános vitában, finom szakmai részletekbe. Szabályozástechnikai probléma ez, hogy azt mondjuk-e ki, hogy mikor nem lehet dolgozni, vagy azt mondjuk ki, hogy mikor lehet dolgozni. A végeredmény nagyon világosan és egyértelműen szabályozza azt, hogy mikor szabad, és mikor nem szabad.
Tessék szíves elolvasni a munka törvénykönyvét, és látni fogja, hogy itt más szabályozástechnikai módon, de pontosan ugyanaz van kimondva, a heti két pihenőnap biztosított a jelenlegi szabályozás szerint is.
Köszönöm szépen a szót.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem