DR. KÉKES FERENC

Teljes szövegű keresés

DR. KÉKES FERENC
DR. KÉKES FERENC (MSZP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! A vitában érdeklődéssel figyeltem fideszes képviselőtársaimnak azon, némi kritikai éllel megfogalmazott véleményeit és állításait, mely szerint kritikai éllel fogalmazták meg, hogy a Magyar Szocialista Párt és a szociáldemokraták a választási kampányban és úgy egyébként is a szakszervezetekkel szorosan együttműködnek. (Nagy zaj.) Nem érzékelném, kicsit tanulmányozva az európai... Nem lehet hallani? (Közbeszólások: De igen! De nem szociáldemokraták!)
Kicsit tanulmányozva az európai polgári demokráciák gyakorlatát, azt tapasztalhatjuk, hogy Európában mindenütt a baloldali pártok fokozott figyelemmel vannak a szakszervezetekre, fokozott figyelemmel vannak és voltak a szakszervezetekkel, a munkavállalói érdekképviseletekkel való érdemi együttműködésre.
Nincs ez másként, kérem, Magyarországon sem, nincs ez másként a Magyar Szocialista Párt politikai gyakorlatában sem. Szándékaink és reményeink szerint ebbéli tevékenységünket a jövőben kizárólag és kifejezetten elmélyíteni kívánjuk. Tesszük ezt azért, mert a magyar társadalom többségét a bérből és fizetésből élő emberek alkotják, és úgy gondolom, úgy gondoljuk, hogy egy baloldali pártnak e társadalmi réteg érdekeinek a képviselete kiemelt jelentőségű politikai feladata.
Egykori vállalatvezetőként megtapasztaltam, megtapasztalhattam, hogy ha stratégiai években gondolkodom, akkor a munkáltatónak is igenis érdeke az erős szakszervezet, a munkavállalói jogok minél szélesebb körben való kiteljesítése, mert valódi partnerség hosszú távon csak így képzelhető el.
Az a véleményem, az a véleményünk, hogy ez a törvény egy lépés abba az irányba, hogy a magyar társadalom többségét alkotó bérből és fizetésből élők, akik a rendszerváltás vesztesei sok szempontból, a rendszerváltás nyerteseivé válhassanak a nem túl távoli jövőben.
Köszönöm. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem