DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Teljes szövegű keresés

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY egészségügyi, szociális és családügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A mai ülésnap vége felé valóban egy konszenzusos szellem lengi át a Házat, és a kormány támogatni fogja a képviselőtársak által benyújtott javaslatot, hogy ezt a továbbfejlesztendő és a parlament elé terjesztendő népegészségügyi programot Johan Béláról nevezzük el. Nekem is alkalmam volt ismerni Johan Bélát úgymint gyógyszerkutatót. Élete alkonyán az egyik nagy gyógyszergyár kutatási laboratóriumába a kilencvenes éveiben is bejárt, aktívan dolgozott, és lenyűgöző volt a munkabírása. Valóban vannak hasonló foszlányok énbennem is.
Örülök annak, hogy Őry Csaba képviselőtársam azt is megemlítette, hogy Johan Béla egy olyan népegészségügyet képzelt el, amelyben az állam nem mindenható. Mi is egy olyan egészségvédelmi, betegségmegelőzési programot szeretnénk majd önök elé tárni, amely az állam, az önkormányzatok és a civil szféra együttműködésére épül, ahol megtalálják a helyüket az egészség megőrzésében érdekelt üzleti körök is, mert valóban csak így beszélhetünk nemzeti programról. Örülök annak, hogy végül is úgy tűnik, ebben egyetértés bontakozik majd ki a patkó különböző oldalai között.
Köszönöm, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem