BURÁNY SÁNDOR

Teljes szövegű keresés

BURÁNY SÁNDOR
BURÁNY SÁNDOR pénzügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr, a szót. Tisztelt Ház! Kedves Képviselő Úr! Való igaz, hogy a megváltozott helyzetben a sport finanszírozása is átalakulóban van. Az is tény, hogy több állami vállalat az ezzel járó kötelezettségeket közpénzekből vagy azok rovására a továbbiakban nem feltétlenül tudja ellátni. Így van ez a Magyar Posta esetében is, amely nincs könnyű gazdasági helyzetben.
Zárójelben megjegyzem, hogy egyébként a Fidesz-Magyar Polgári Pártnak is van érvényes tartozása a Posta Rt. felé, örülnék, hogyha a képviselő úr segítene ezen követelés behajtásában, akkor talán a Magyar Posta helyzete is jobb lenne annál, mint amilyenben jelenleg van.
Az is tény azonban, hogy a Magyar Posta Rt. nem kíván teljesen kivonulni a sport támogatásából, olyan konstrukciókat keres, amelyek lehetővé teszik, hogy noha tulajdonosként nem egy esetben kénytelen megválni tulajdonrészétől, a jövőben különböző konstrukciók keretében változatlanul támogatni fogja a sportot. Ebbe az is beletartozik, hogy adott esetben egy adásvétel esetében magára vállalja azokat a köztartozásokat, amelyek az egyesületnél esetleg keletkezhettek.
Miután a képviselő úr konkrét egyesületeket nem nevezett meg, így én sem térnék ki a részletekre. Általánosságokban ezt tudtam válaszolni az ön felvetésére.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem