PÁL TIBOR

Teljes szövegű keresés

PÁL TIBOR
PÁL TIBOR belügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselő Úr! Pontosan úgy van, ahogy mondta: 2002. július 2-án nyújtotta be a kérését; akkor még a nyár javában tombolt, azóta már túl vagyunk a strandszezonon. De azt gondolom, hogy a kérdés ettől még persze aktuális.
A szabad vizeken való tartózkodás szabályait egy belügyminisztériumi rendelet szabályozza; ez szabályozza, hogy hol lehet szabad strandot működtetni, milyen feltételekkel, és milyen előírásoknak kell megfelelni. Természetesen az egy tény, hogy az állampolgárok nemcsak a kijelölt fürdőhelyeket veszik igénybe, ezt azonban - azt gondolom, mindannyian tudjuk - csak saját felelősségükre tehetik meg.
Jól látható, hogy a legbiztonságosabb és a legtöbb feltétel a kellemes időtöltéshez, a szabad fürdőzéshez a kijelölt strandokon van meg, ezért a működési feltételeket is ott kell biztosítani. A különböző fürdőhelyek kijelöléséről a helyi önkormányzat jegyzője dönt egy államigazgatási eljárás keretében. A fürdőhely üzemeltetőjének teljesítenie kell a nagyon szigorú üzemeltetési feltételeket - mindazt, amit ön is a kérdésében felvetett -, megfelelő öltözködési lehetőséget, vízbejutási lehetőséget kell biztosítani.
A fürdőhely üzemeltetőjének minősül a fürdőhely tulajdonosa, vagy az, akire a tulajdonos az üzemeltetést átruházza. Amennyiben ezt egy önkormányzat egy vállalkozónak átruházza, akkor a vállalkozó az, aki felelős azért, hogy azokat a feltételeket megteremtse, amelyek a fürdőhely kulturált igénybevételéhez fontosak. Előfordulhat az, hogy maga az önkormányzat válik a kijelölt fürdőhely üzemeltetőjévé. Tehát vagy az önkormányzat, vagy a vállalkozó az, aki köteles előteremteni a rendelet végrehajtásához szükséges pénzügyi forrásokat, és megteremteni azokat a feltételeket, amelyeket a rendelet előír.
Az esetek többségében a kijelölt fürdőhelyek üzemeltetéséből (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) befolyt összeg a kulturált feltételek biztosításához elegendő. Természetesen vannak még olyan hiányosságok is (Az elnök ismét csenget.), amiről ön néhány szóban itt szólt. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem