NYITRAY ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

NYITRAY ANDRÁS
NYITRAY ANDRÁS (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nagy érdeklődéssel figyeltem Szalay képviselő úr, államtitkár úr előadását arról a lírai irománynak aposztrofált beruházásösztönzési csomagtervről; ez sajátos, én még ilyen kormányzati alkotást, hogy lírai iromány, nem nagyon hallottam, de ez is valószínűleg az új idők szele.
Nos, én ennek a lírai irománynak az idézetében gyakorlatilag a magyar vállalkozások kapcsán csak a kis- és középvállalkozások alvállalkozóként, beszállítóként való közreműködésének valami homályos ösztönzéséről hallottam, ami nem igazán tölt el lelkesedéssel, mert én úgy gondolom, hogy az az irány, amit a Széchenyi-terv megcélzott, nevezetesen a magyar vállalkozásoknak - és nemcsak a kis- és közép-, hanem azért akadnak már magyar nagyvállalkozások is - az európai uniós átlaghoz és az ottani kis-, közép- és nagyvállalkozásokkal való versenyképessé tételéhez járult volna nagymértékben hozzá a továbbiakban, ha az önök kormánya ezt csírájában el nem fojtja. Nos, ezek után én el tudom képzelni, hogy az ide jövő külföldi befektetők és beruházók igen jókedvűek lesznek, mint a harmadik láb esetében erről szó esett, ugyanis nem lesz nekik hazai konkurenciájuk, mert azokra, úgy tűnik, nem sok gondot fordítanak, és nem is nagyon látszik ez a szándék.
Nos, ezt mindennek lehet nevezni, csak jó iránynak nem, úgyhogy én azt gondolom, hogy ha ezt önök jó iránynak tartják, akkor ez nem a Magyar Köztársaság érdekeit képviselő jó irány, hanem az ide jövő, isten tudja, honnan, beruházó külföldi vállalkozóknak az érdekeit fogja szolgálni.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem