DR. SZAKÁCS IMRE

Teljes szövegű keresés

DR. SZAKÁCS IMRE
DR. SZAKÁCS IMRE (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Ha már szóba került a népegészségügyi program, és ha megnézzük a kormányprogramot, hiszen annak kellene meghatároznia, hogy merre tart Magyarország a közeljövőben, szeretném megemlíteni, hogy ebben a kormányprogramban a népegészségügy legfontosabb összetevői, az egészségesebb nemzedék létrehozása, a mozgásgazdag életmód és a különböző prevenciók nem nagyon szerepelnek. Ha megnézzük a rendelkezésre álló forrásokat, illetőleg a jövő évi költségvetés tervezését, bizony az a prevenció, aminek a népegészségügyi programban meg kellene jelennie egy mozgásgazdagabb, egészségesebb életmód propagálására, nem nagyon jelenik meg.
Ha már itt tartunk, hadd mondjam el, Csáky András képviselő úr felvetette a kábítószer-fogyasztás problémáját; a kormányprogramban az a kifejezés, hogy a kábítószer-fogyasztás megelőzése vagy a drogprevenció egy szóval nem jelenik meg. Tehát ha ebből az aspektusból nézzük, hogy merre tart Magyarország, akkor azt kell mondanunk, hogy a kábítószer-fogyasztók Kánaánja felé tart, és afelé tart, hogy minél több túltáplált és a sporttal, a mozgással nem foglalkozó állampolgár országa legyen.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem