TÓTH ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

TÓTH ANDRÁS
TÓTH ANDRÁS (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Szabó Zoltán képviselő úr gondolatai késztettek arra, hogy ismét jelentkezzek. Kicsit visszautalnék Kuncze Gábor képviselő úr vezérszónoklatára, aki a magánnyugdíjpénztárak kapcsán öngondoskodásról beszélt. Azzal indokolta a 6 százalékosról 8 százalékos kulcsra való emelést, hogy ezzel egyfajta öngondoskodásra adunk lehetőséget, hogy majdan egy nyugdíjat biztosítson a dolgozó saját maga számára.
Számomra az is kérdés, hogy nem tekinthető-e öngondoskodásnak a családokról való gondoskodás; több mint öngondoskodás. Amikor a családi kedvezményeket elemezzük, szerintem célszerű lenne hasonló gondolatmenetet követnie Kuncze Gábor úrnak is, amikor azt mondja, hogy a családi adókedvezményeket meg kellene őrizni, sőt fokozni kellene, hagyjuk ott kedvezmény formájában azt az összeget, amely a családok számára a gyermekneveléshez való hozzájárulást minél nagyobb hányadban biztosítaná.
Kedves Szabó Zoltán képviselő úr, hogy mégis a hozzászólására utaljak, lesz itt valamikor egy 20 százalékos családipótlék-növelés majdan visszamenőlegesen, ha ezt elfogadja a parlament. Kérdezem én, az a havi gyermekenként ezer-néhányszáz forintos tétel mennyit jelent. Kétségtelenül jelent többlettámogatást azok számára, akik eddig nem voltak abban a helyzetben, hogy az adókedvezménnyel éljenek. De ezzel párhuzamosan, hogy a következő évi adórendszerben már nem nyílik lehetőség arra, hogy a családi adókedvezménnyel olyan mértékben éljenek, nem bővíthető ennek a köre, hogy a családok éljenek ezzel a kedvezménnyel, ezzel párhuzamosan milyen összegeket veszünk el ezektől a családoktól, milyen lehetőséget veszünk el, ezek nincsenek arányban, úgy gondolom. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem