BÉKI GABRIELLA

Teljes szövegű keresés

BÉKI GABRIELLA
BÉKI GABRIELLA (SZDSZ): Köszönöm a mikrofont. Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! A korszerű egészségügyi ellátásban különösen fontos szerepe van a patológiának. Megbízható diagnózis, megfelelő terápia nem létezik a patológusok munkája nélkül.
A daganatos betegségek felismerésében, kezelésében nélkülözhetetlen a szövettani vizsgálatokat végző patológus, akivel a magyar egészségügyi ellátórendszerben a beteg nem is találkozik. Az ezen a szakterületen dolgozók, azt lehet mondani, az egészségügy mostohagyermekei. Anyagi és erkölcsi megbecsülés híján évek óta nincs utánpótlása a szakmának, már nem túlzás kijelenteni, hogy a kihalás veszélye fenyeget, ahogy erre és a finanszírozással kapcsolatos problémákra a Magyar Patológusok Társasága a közelmúltban felhívta a figyelmet.
Mindezek alapján a következő kérdéseket szeretném feltenni az államtitkár úrnak: mit kíván tenni a tárca a szakma helyzetének javítása érdekében? Várható-e a finanszírozási rendszer megváltoztatása? Hogyan fogja segíteni a tárca, hogy a fiatal orvosok szakosodjanak erre a területre?
Államtitkár úr, várom a válaszát.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem