BALOGH LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

BALOGH LÁSZLÓ
BALOGH LÁSZLÓ (MDF): Köszönöm szépen. Én még vissza szeretnék utalni Szabó képviselő úr sokkal korábbi hozzászólására, amikor azt mondta, hogy a kormányoldal részéről nem voltak kompromisszumos ajánlatok a médiakuratóriumok ügyében.
Képviselő úr, együtt voltunk a kulturális bizottságban, a Magyar Demokrata Fórum nevében én hivatalosan négyszer tettem kompromisszumos ajánlatot és tárgyalási javaslatot az ellenzék számára, mind a négyben elmozdulási szándékot jeleztem az akkori állapotokhoz képest. Mind a négy javaslatban konkrétan le volt írva, konkrétan elmondtam, hogy hogyan képzelem, hogy a kuratóriumok egészüljenek ki. Azt is elmondtam az elmúlt négy évben többször ebben a Házban is, hogy nem tartja jónak a Magyar Demokrata Fórum, és én sem tartottam jónak az úgynevezett csonka kuratóriumok ügyét. Fogalmazzunk precízen, képviselő úr, tehát nem lehet azt mondani, hogy nem voltak ilyen javaslatok, és nem lehet azt mondani, hogy nem vettük komolyan ezt a kérdést.
Azt is elmondtam, annak idején is, és már az új parlamentben is, hogy ennek a kialakult helyzetnek a felelősei mi vagyunk, itt élő képviselők, itt ülő képviselők, ellenzéki és kormánypárti oldalon, akkori ellenzéki és akkori kormánypárti oldalon, ez, kérem, a mi közös felelősségünk, és én arra kérem a jelenlegi kormánypárti képviselőtársaimat, hogy ezért a felelősséget ne a kuratóriumok elnökségein kérjük számon. Ők erről nem tehetnek, hogy olyan testületben kellett hogy dolgozzanak; ezért a felelősség a miénk, ha úgy tetszik, Szabó képviselő úré és Balogh képviselő úré közösen.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem