DR. LAMPERTH MÓNIKA

Teljes szövegű keresés

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA belügyminiszter: Tisztelt Képviselő Úr! Elképedve tapasztalom, hogy elkerülte az ön figyelmét, hogy 2002 júliusában mintegy 2 milliárd forint pluszt adott a Medgyessy-kormány a rendőrségnek azért, mert önök elrontották a költségvetését. (Dr. Kontrát Károly: Még az sem volt elég!) Ezek a tények.
Ami pedig a dologit illeti: valóban, én magam elismertem a költségvetés parlamenti vitájában, hogy a rendőrség költségvetésében a dologi szűkös mozgásteret jelent, problémákat okozhat, ezért a parlamenti vitában, általam erősen támogatott módon az MSZP és az SZDSZ kormánypárti frakciói javaslatára egy olyan módosító indítvány került az Országgyűlés elé, amiről majd az Országgyűlés kedden szavazhat - remélem, a képviselő úr is megszavazza -, ami 5 milliárd forint növekményt jelent a rendőrség működéséhez, a dologihoz. (Font Sándor: Akkor mégiscsak baj van!)
A képviselő úr azt mondja, több kellene. Hát persze, mindig mindenre több pénz kellene! (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Ebben a költségvetésben egy takarékos, reális gazdálkodás lehetőséget biztosít arra, hogy szakszerű, feladatellátó rendőrség működjék a 2003-as évben is. Természetesen szükség lesz átalakításokra (Az elnök ismét csenget.), szerkezet-, szervezetátalakításokra, amit január 1-jétől átvilágítással meg is kezdünk. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem