DR. KONTRÁT KÁROLY

Teljes szövegű keresés

DR. KONTRÁT KÁROLY
DR. KONTRÁT KÁROLY (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Asszony! Eljött a nyílt beszéd ideje - mondta Medgyessy Péter választási programjában -, korszerűsítjük a rendőrség technikai rendszerét, kiemelt bérezést nyújtunk a rendőröknek, segítjük lakásügyeik megoldását, jelentős létszámemeléssel megerősítjük a rendőrség biztonságát közvetlenül védelmező rendőrkapitányságokat, folytatjuk és befejezzük a rendőrörsök kiépítését - ígérte az Egyetértésben a nemzettel című szocialista álomprogramban.
Valóban eljött a nyílt beszéd ideje, a szocialisták féléves regnálásának már látszanak a drámai következményei: a rendőrség súlyos pénzügyi válságba került, már ősszel, szeptemberben megszorító intézkedéseket vezettek be, a túlmunkát nem fizetik ki, új rendőrök felvételét elutasítják, a rendőrautók sok esetben üzemanyaghiány miatt nem indulhatnak el bevetésre - másként volt ez korábban.
Medgyessy Péter csak ígérte, hogy felújítja a rendőrségi konszolidációs programot, a polgári kormány ellenben konszolidálta a rendőrséget, teljes mértékben megszüntette annak adósságállományát, 70 százalékkal emelte a rendőrök fizetését, és több mint 400 lakást épített számukra és családjuk számára, az ország közbiztonságát pedig új rendőrkapitányságok és új rendőrörsök létesítésével is szolgálta.
Valóban, miniszter asszony, eljött a nyílt beszéd ideje: a szocialisták jövőre is garantálják a rendőrség csődjét, illetményt nem emelnek, a dologi kiadásokat több mint 7 milliárddal csökkentik, a fejlesztéseket visszafogják, a bevételi előirányzatok teljesíthetetlenek, illetve csak a polgárok megsarcolásával teljesíthetők. Felelős rendőri vezetők szerint a rendőrség súlyos megszorításokkal is csak 2003 májusáig működhet.
Eljött a nyílt beszéd ideje, tisztelt miniszter asszony! Hogyan tud majd ön a rendőrök szemébe nézni (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), amikor ők egy fillér fizetésemelést sem kapnak 2003-ban? Rosszkedvű, becsapott rendőröktől várhatnak-e több biztonságot az emberek? Erre várom válaszát.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem