JÁRVÁS ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

JÁRVÁS ISTVÁN
JÁRVÁS ISTVÁN (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Asszony! A címzett támogatási keret felosztása, a parlament elé való terjesztése mindig olyan feladat volt, amely nagy érdeklődésre tartott számot, és ez természetes, úgy hiszem. Várható, hogy így lesz ez a 2003-ban induló beruházások esetén is.
A következő évben több mint 50, jövőre induló beruházás számíthat címzett támogatásra - olvashattuk az Europress információi alapján több megyei lapban, így a Szolnok Megyei Néplapban is. Örömmel és megelégedéssel olvashatta több jászsági település lakója, hogy az ő települése is az esélyes pályázók között van a szennyvízberuházás tekintetében.
Az első ütemben sorra kerülő települések: Jászberény, Jászárokszállás, Jászapáti, Jászkisér, Jászszentandrás; ez azt jelenti, hogy vélhetően egy későbbi, második ütemben valósulhat meg a többi jászsági település szennyvízberuházása, így Jászalsószentgyörgy, Alattyán, Jánoshida, Jászboldogháza, Jásztelek, Jászdózsa, Jászjákóhalma és Jászladány településeket érintően.
A jászsági települések a térséget érintő nagyberuházásokat - telefon, gáz, kommunálishulladék-tároló - közösen építették, és közösen készültek a szennyvízberuházásra is. Ezért tisztelettel kérdezem a miniszter asszonytól, hogy lát-e lehetőséget arra, hogy az első ütemben minden pályázó jászsági településen megépüljön a gerinchálózat, és megépüljenek a legfontosabb gyűjtőágak, valamint a települések közötti fővezetékek, és a szennyvíztisztítók. Így a második ütemben kerülne sor minden településen a szennyvízhálózat teljes kiépítésre.
Ezzel a megoldással azonos esélyt nyújtanánk minden jászsági településnek. Természetesen, ha ez a javaslat nem megvalósítható, vagy késlelteti a jászsági szennyvízberuházások kérdését, akkor köszönettel és tisztelettel elfogadom a jelenlegi kormányjavaslatot.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem