FÜLÖP ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

FÜLÖP ISTVÁN
FÜLÖP ISTVÁN (MDF): Tisztelt Miniszter Úr! Sajnálattal veszem tudomásul, hogy még csak a reményt sem adta meg a gazdáknak, hogy a visszafizetés megtörténhet. Azért tájékoztatom a tisztelt képviselőtársaimat, hogy a polgári kormány volt az, amely egyedülállóan elkezdte az üzletrészek kifizetését. Remélhetőleg ez a kormány revideálja az álláspontját, és mégiscsak elkezdi visszafizetni azokat az üzletrészeket, amelyeket jogos tulajdonosaik várnak.
A tyukodi Kossuth Mg. Termelőszövetkezet felszámolása már akkor megkezdődött, amikor a tagságnak még esélye sem volt az átalakulásra. A felszámolás a mai napig is tart, annak ellenére, hogy számos más helyen már rég túljutottak ezen a procedúrán, és az érintett gazdák meg is kapták az őket megillető üzletrészek után az állam által kifizetett ellenértéket.
Az MDF álláspontja és saját álláspontom szerint a tagság önhibáján kívül került abba a nehéz helyzetbe, hogy az üzletrészek eladására irányuló sorozatos kezdeményezéseik nem jártak sikerrel. Ha megtörtént a kifizetés, akkor a válaszát el tudom fogadni, így azonban sajnálattal közlöm, hogy nem tudom elfogadni. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem