DR. VILÁGOSI GÁBOR

Teljes szövegű keresés

DR. VILÁGOSI GÁBOR
DR. VILÁGOSI GÁBOR (SZDSZ): Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Belügyminiszter Asszony! Se szeri, se száma az Orbán-kormány idején történt törvénytelen megbízásokról, közpénzek elherdálásáról szóló híreknek. Újfent legutóbb ismét cégek nyomtalan eltűnéséről olvashattunk.
Történt ugyanis, hogy a First VIP Security Kft. nevű cég 2000 decemberétől a Defend Kft. alvállalkozója lett, és mint ilyen, a Nemzeti Autópálya Rt.-től és a Vegyépszer Rt.-től kapott megrendelésekből közel 1 milliárd forintos megbízásra szerződött. Azonban e jelentős megbízások ellenére a kft. a cégbírósági adatok szerint napjainkra fantomizálódott, hiszen május óta, vagyis az adófizetési kötelezettség teljesítésének hónapja óta nem érhető el. Utolsó megbízását a cég egyébként januárban kapta, és március végén került, legalábbis papíron, két új tulajdonos kezébe. A cég eladásáról decemberben született döntés az alábbi indoklással: "Tőkeerős befektetőnek adják el a társaságot, aki képes finanszírozni a kintlévőségek befolyásáig eltelő bizonytalan időszakot." E tőkeerős befektetőket márciusban két hajléktalan férfi személyében sikerült fellelnie a cégnek. Egyikük magyar, és a jelek szerint soha nem lakott azon a címen, amely a cégbejegyzésben szerepel; a másik új tulajdonos ukrán nemzetiségű, és a cégbíróságon fellelhető eredeti cégdokumentumokon csak a neve felét tudja leírni - ő egyébként az ügyvezető.
Mindebből kitűnik, hogy gyakorlatilag villámgyorsan tüntettek el mára egy mintegy milliárdos munkával megbízott céget a sztrádavállalkozók közül, amely ezekután aligha vállal bármiféle felelősséget is a teljesítményéért. A kérdés csak az: ki vállalja akkor a felelősséget? Kérdezem tehát a miniszter asszonyt, mit lehet tenni, hogy fény derüljön az elmúlt időszak durva visszaéléseire. Másodsorban pedig milyen lépések megtételét tervezik, hogy az állami tulajdonban lévő cégek ellenőrizhetően (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), ne pazarlóan gazdálkodjanak a közpénzekkel. Várom a válaszát.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem