JUHÁSZ FERENC

Teljes szövegű keresés

JUHÁSZ FERENC
JUHÁSZ FERENC honvédelmi miniszter: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Legalábbis kísérletet teszek rá, hogy válaszoljak, aztán ön majd el fogja dönteni, hogy ezt el tudja-e fogadni, vagy sem. Mindenekelőtt szeretném önöknek elmondani, hogy ezt a tévéműsort Magyarországon másfél-két és fél millió ember nézi. Mindenekelőtt szeretném önöknek elmondani, hogy a tévéműsor készítői felkérték a Magyar Honvédséget, hogy ebben a műsorban vállalna-e szerepet. A honvédelmi miniszter, ez esetben én, úgy döntöttem, hogy igen; egyszerűen azért, mert úgy gondoltam, hogy az a szereplés és az a lehetőség nem árt annak a honvédségnek, amelyet önök ránk hagytak, ellenben segít megismerni, hogy mi történik a honvédség környékén, milyen feladatokkal dolgozunk.
Az ön kérdéséből számomra nem derült ki igazából, hogy magával a show-val van-e problémája, vagy Makrai úrral, de szeretném tájékoztatni, hogy Makrai urat a szerkesztők választották ki az alapján, hogy nem is olyan régen egy másik tévécsatornában, amelyet még önök engedélyeztek, egy hasonló műsorban vett részt. Maga a személyiség, az egyéniség volt arra alkalmas, hogy szerepeltessék.
Befejezésül pedig tájékoztatásul szeretném önöknek elmondani, hogy ha mindezt figyelembe vesszük, akkor mintegy 80 perces reklámidőt kapott a Magyar Honvédség. (Derültség.) A 80 perces reklámidő forintosított változatát - a mosolygó uraknak szeretném majd ajánlani - számolják ki, egyébiránt egy közvélemény-kutatás is van, amelyet a Honvédelmi Minisztérium készíttetett, miután Simicskó képviselő úr már korábban beadta ezt a kérdést, és nyilatkozott. Nos, a lakosság 70 százaléka fogadta örömmel a katonák részvételét, és 79 százalékuk gondolta úgy, hogy inkább segített a Magyar Honvédség presztízsének, semmint ártott. Úgy gondolom, hogy azok, akik a Kis Újságban való szereplést nem tartották problémának, egy ilyen szituációban ne emeljék fel a szavukat.
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem