DR. LAMPERTH MÓNIKA

Teljes szövegű keresés

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA belügyminiszter: Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Az ön által elmondott kérdésre, amelyet úgy tett fel, hogy szándékosan hazudott-e a belügyminiszter, szeretném nagyon világosan elmondani, hogy nem hazudtam, nem állt egyáltalán a szándékomban olyan megfogalmazást tenni itt az Országgyűlésben, amiről akár a kérdező Kontrát Károly úr, akár a közvélemény azt gondolná, hogy nem felel meg pontosan a valóságnak.
Az a rendelet, amely a rendőrségi fogdák rendjéről szól, a 19/1995. számú BM-rendelet, amelyet ön is idézett, a 16. §-a úgy szól, hogy a befogadáskor a fogva tartott ruházata átvizsgálható, szükség esetén motozásnak vethető alá, és hogy szükséges-e adott esetben ezt a motozást elrendelni, ezt ott, akkor a hatóságnak kell eldönteni. Ha valakinek ezzel kapcsolatban kifogása van, mert úgy ítéli meg, hogy ez nem volt jogszerű, az ő érdekét sértette, vagy az ő számára megalázó volt, akkor természetesen tehet panaszt ez ellen. (Varga Mihály: Nem ez volt a kérdés!) Berkeczné nem tett panaszt az eljárás ellen.
Képviselő úr, az akkori kérdésében Kontrát képviselő úr úgy tette fel a kérdést, mintha ez lett volna az oka annak, hogy az előzetes letartóztatást megszüntették - erről szó sem volt. Ebben a kérdésben az érintett, a gyanúsított nem tett panaszt, és hogy önök ezt megalázónak minősítik, vagy sem, azt gondolom, előbb neki kell ezt mérlegelnie, hogy rá vonatkozóan ő ezt hogyan élte meg. (Dr. Őry Csaba: Ez a cinizmus teteje!)
Tisztelt Képviselő Úr! Egyáltalán nem áll szándékomban olyan kifejezéseket mondani vagy olyan választ adni, amely cinikus lenne, ezt ön minősíti így - ez nem az, ez tényszerűen annak a megválaszolása, amit a képviselő úr kérdezett. (Halász János: Nem ezt kérdezte! - Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem