VINCZE LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

VINCZE LÁSZLÓ
VINCZE LÁSZLÓ (Fidesz): Tisztelt Ház! Tisztelt Elnök Úr! Rendkívül nehéz ilyen rövid időkeretben tárgyalni a költségvetés részletes vitáját, amikor közel tizenegy módosítást adtunk be képviselőtársaimmal. Megpróbálom ebből kiemelni a vidéket legjobban érintő részeket.
Nevezetesen: az agráriumban a polgári kormány célul tűzte ki a családi gazdaságok fejlesztését, az egyik módosító indítványt ezzel kapcsolatosan adtuk be. A második módosító indítványunkat a piacrajutási támogatás érdekében adtuk be, hiszen máris rendkívül nehéz és roppant kellemetlen a helyzet, például a Pick Rt. nem tudja felvásárolni a nagy súlyú hízókat, akadályok vannak a piacra jutás kapcsán, és így a gazdák közel 70 forinttal kapnak kevesebbet ezért.
(18.40)
A vidéki térségek felzárkóztatása rendkívül fontos dolog számunkra. Itt elhangzott, hogy a kis önkormányzatokat vidéken mennyire sújtja a költségvetés. Bizony a vidéki munkálkodókat, mezőgazdaságban tevékenykedőket talán még fokozottabban sújtja, legalábbis abban a térségben, ahol mi élünk és lakunk.
Nagyon fontos tétel a földrendező és földkiadó bizottságokról szóló törvény betartása, hiszen másfél millió hektár osztatlan tulajdon van, amelyet ki kellene adni, és ennek a költségét a törvényben a mindenkori állam felvállalta, tehát nagyon jó lenne a jogfolytonosságot itt is gyakorolni.
Nem lehet külön utalást találni a költségvetésben arra, hogy a földalapú támogatások hol és miként jelennek meg. Nagyon fontos dolog egy komoly összeg ide való elkülönítése, hiszen az előző években ezekre a célokra elég komoly pénzeket tett félre a polgári kormány. A mezőgazdasági beruházások támogatási összegének (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) növelése rendkívül fontos, és kiemelten fontos az európai uniós csatlakozás előtt, hiszen sem gépek, sem berendezések ügyében nincsenek korszerűsítési lehetőségek ebben (Az elnök ismét csenget.) a költségvetésben.
Köszönöm, majd folytatom.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem