RÉVÉSZ MÁRIUSZ

Teljes szövegű keresés

RÉVÉSZ MÁRIUSZ
RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Gulyás képviselő úr talán nem tudja, hogy itt most a kormány költségvetéséről vitatkozunk.
Nagyon szép, hogy önök megígérik, hogy majd bizonyos módosító javaslatokat el fognak fogadni, és kérik, hogy vegyük figyelembe; a kormány eddig a pillanatig egyetlen döntést hozott: elfogadta ezt a költségvetési javaslatot, amit elénk terjesztett. Nagyszerű dolog, és gratulálok önöknek, hogy önök is látták, hogy ebben probléma van, és módosító javaslatokat készítettek, valószínűleg meg is fogjuk szavazni ezeket, de egyelőre nem azokhoz kell visszanyúlni, hanem az előterjesztéshez.
A második dolog... (Dr. Vojnik Mária: Nem, ez már a részletes vita! - Szabados Tamás: Ez már nem az általános vita, Máriusz! Ez már a részletes vita!) Természetesen tudom, hogy ez a részletes vita (Közbeszólások az MSZP soraiból.), de mi is módosító javaslatokat adtunk be ehhez a kérdéshez, kedves Szabados képviselő úr, önök is módosító javaslatokat adtak be ehhez a kérdéshez. Mi természetesen érvelünk a saját módosító javaslataink mellett, önök is érvelnek a magukéi mellett, de nem tudják azt mondani, hogy ezt most már úgy tekintsük, mintha el is fogadta volna a parlament, mert ez egyszerűen nem állja meg a helyét.
Azt a hangnemet egyébként, amit az előbb Szabó Zoltán használt, abba kellene hagyni itt a parlamentben, mert beszélhetnénk például ennek a költségvetésnek a kapcsán is arról, hogy kinek a képéről éghetne le a bőr, szerintem jobb lenne, ha egy kicsit visszafogottabbak lennénk. Fosztogatásról szerintem nem kellene beszélni. Megbeszéltük az előbb, amikor nem volt itt Szabó képviselő úr, hogy M0-ás, Sándor-palota, Nemzeti Színház, Millenáris Park, Sportcsarnok, Lágymányosi Egyetem déli tömbje, népligeti buszpályaudvar, és még nagyon sok minden épült Budapesten, abban a városban, amelyről önök folyamatosan, négy éven keresztül azt állították, hogy semmit nem kaptak az előző időszakban a kormánytól. Sőt, Demszky Gábor a harmadik évének a végén rájött, hogy mégiscsak kellene valamit tenni ebben az önkormányzati ciklusban, és mindannyian látták, hogy nyáron, ősszel hogyan nézett ki a főváros, Budapest, nem lehetett közlekedni benne. (Az elnök jelzi az idő leteltét.)
Tisztelt Képviselő Úr! Önök a 320 milliárd forintból nem adtak Demszky Gábornak, mégis volt mindenre pénz.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem