MÁRTON ATTILA

Teljes szövegű keresés

MÁRTON ATTILA
MÁRTON ATTILA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Szabó Zoltán képviselő úrnak csak annyit mondanék a felszólalásához, hogy amennyiben önök ezt a szöveget így értelmezik, akkor hatványozottan igaz az, hogy a 3 milliárd forint semmire nem lesz elég, mert alsó hangon 80 milliárd forint szükségeltetne az önkormányzatoknak.
Az ajánlás 1162. pontjához kapcsolódóan szeretnék most néhány gondolatot elmondani, ami az önkormányzatokhoz kapcsolódik ugyan, de valójában mégis legjobban az ott élőket és a szülőket fogja érinteni. Ez pedig az a módosítás, amelyet önök most betettek a beterjesztett törvényjavaslatba, az önkormányzatokat érintő gyermekétkeztetési normatívákat illetően.
Mi úgy gondoljuk - és a gazdasági bizottságban, amikor szavaztunk a módosító indítványokról, legalább is elgondolkodtatta kormánypárti képviselőtársaimat is -, bizony-bizony nem biztos, hogy jó és helyes eljárás az, ha az önkormányzati étkeztetési normatívákat ezentúl csakis és kizárólag a gyermekvédelmi törvény 148. § (5) bekezdése alapján, tehát a hátrányos helyzetű gyermekek után fogják megkapni az önkormányzatok. Hiszen ebben az esetben mindazon gyermekek, akik egyébként idáig valamiféle támogatásban részesültek a normatíván keresztül, igencsak kedvezőtlen helyzetbe kerülnek, mert a szülőknek a teljes térítési díjat meg kell majd fizetniük.
Nem tudom, hogy kormánypárti képviselőtársaim gondolkodtak-e ezen, hiszen a bizottságban elhangzott, hogy módosító indítványt adott esetben - akár még bizottsági formában is - ők is szívesen benyújtanának. Bízom abban, hogy ez a módosító indítvány vagy megszületett az önök részéről, vagy ha nem, akkor az általam benyújtott 1162. számú módosító indítványt fogják majd támogatni, az önkormányzatok és a szülők, valamint a gyermekek érdekében.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem