KELLER LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Borzasztóan sajnálom, hogy kissé nehézkesen értik meg az ellenzéki képviselőtársaim mindazt, amit Burány Sándor államtitkár úr elmondott. Pedig lényeges előrelépést mutat és vázol fel ahhoz képest, amiről itt a vita eddigi szakaszában beszéltek az ellenzéki képviselők. Ugyanis észre kell venni azt a három elemet, ami a változtatások mögött van, vagy amit a változtatások takarnak, amire Burány államtitkár úr utalt.
(17.40)
Az egyikről már hosszan beszéltünk: az, ami megnyitja a lehetőséget arra, hogy bizonyos bérkiegészítéshez az önkormányzatok hozzájussanak. Az államtitkár úr arról is beszélt, hogy az adóerő-képesség miatti elvonásban azt a kedvezőtlen folyamatot megállítjuk, ha még javítani nagyban nem is sikerül, de megállítjuk azt a folyamatot, amit az elmúlt időszakban meg kellett tapasztalnia számos fejlődőképes önkormányzatnak.
A változás harmadik eleme - amelyre szintén fel kell figyelni, tisztelt ellenzéki képviselőtársaim - az, hogy azok a fejlődőképes önkormányzatok, amelyek képesek a fejlesztésre, bizonyos fejlesztési összegeket visszakaphatnak a központi költségvetésből. Ez az, amelyről Burány államtitkár úr beszélt, és amely mindenképpen indokolja azt, hogy végre vegyük észre, az eredeti javaslathoz képest már lényegesen előrébb tartunk a módosító javaslatok kidolgozásánál, ami az önkormányzati finanszírozást illeti.
Babák képviselő úr pedig amit a normatív támogatásokra mondott: képviselő úr, van olyan önkormányzat, amelyik gyakorlatilag már tavaly vagy ebben az évben sem kapta meg a normatív támogatásnak csak nagyon pici részét, éppen az önök által beterjesztett, korábban alkalmazott adóerő-képesség miatt. (Babák Mihály: Ez nem igaz!)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem