ÉKES JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

ÉKES JÓZSEF
ÉKES JÓZSEF (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Azzal kellene folytatnom, hogy a dologi kiadások nagyságrendje 3,6 százalékkal csökken. Soha nem értettem egyet az adóerő-képesség olyanfajta vizsgálatával, hogy mennyi az önkormányzat bevétele. Ha olyan helyen csökken a dologi kiadások nagyságrendje, ahol tűzoltóság működik - amely ötven településen látja el a feladatát -, ott veszélybe kerül a tűzoltóság. Vagy ahol egy ötszáz ágyas kórházat működtetnek, amely megyei feladatokat is ellát, és az égadta világon senki nem járul hozzá annak a működtetéséhez, a kórház gép- és műszerbeszerzéseihez az önkormányzatnak kell hozzáraknia a saját részét, ott az önkormányzat biztosítja az egészségügy teljes finanszírozását. Ezek a kérdések sajnos így nincsenek vizsgálva, államtitkár úr. Ezért mondtam azt, hogy ebből a szempontból ön nem ismeri az önkormányzatok működését. Rengeteg olyan önként vállalt feladat van az önkormányzatoknál, amiket kötelező jelleggel el kell látniuk az állampolgárok érdekében.
Ha Gál képviselő úr ennyire lojális volt az 5 milliárd forintos rendőrségi juttatás esetében - én magam is nyújtottam be módosító indítványt, ha jól emlékszem, 4,5 milliárd forint nagyságrendre -, akkor egy dolgot legyenek szívesek elrendezni a rendőrök érdekében, azt, hogy valamilyen úton-módon teremtsék meg a téli ruházatuk forrását. Nem akarom csúnya szóval mondani, hogy a rendőrök télen adott esetben hogy kénytelenek járni az utcán. Ezt mindenképpen rendezni kellene. A nyári ruházatuk biztosítása is válságba került, tekintettel arra, hogy annak idején új ruházat lett nekik megtervezve, ami végül is nem valósult meg. Akkor legalább a téli ruházkodásukat rendezzék, mert szakadt ruhában hogy néznek ki a magyar rendőrök. Ezt mindenképpen kérem megoldani. (Taps az MDF soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem