DR. SZABÓ ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Ellenzéki képviselőtársaim legalább megbeszélhetnék egymással, hogy mit állítanak és mit nem állítanak. Az egyik csoportjuk azt állítja, hogy a közalkalmazotti béremelések áthúzódó hatásának fedezete globálisan nincs benne a jövő évi költségvetés tervezetében, hogy 60, 50 vagy 40 százalék egyáltalán nincs benne. Burány államtitkár úr erre számokkal válaszolt. Elhiszem, tisztelt képviselőtársaim, hogy a számok is nagyon bizonytalan dolgok. Sajnálom, de nekem korlátozott és csökött volt a neveltetésem, matematikusnak készültem, ezért a számoknak hinni szoktam.
Képviselőtársaim másik része arról beszél - amit senki nem vitatott -, ha globálisan ott is van a jövő évi költségvetés tervezetében ez a többletkiadás, az nem feltétlenül fedezi az egyes önkormányzatok teljes többletkiadását. A bevételi többlet nem feltétlenül ott jelentkezik, mint ahol a kiadási többlet. Ez igaz.
Tisztelt Képviselőtársaim! Ha jól olvasom, erről szól Gulyás és Veres képviselőtársainknak az ajánlás 1180. pontja szerinti módosító indítványa, amely éppen arra próbál alapot teremteni, hogy mindenhol, ahol a jövő évi adó- és költségvetési törvények következtében bekövetkező bevételi többlet és az áthúzódó kiadások miatt megjelenő kiadási többlet között különbség van a kiadások javára, ott ezt a különbözetet az adott önkormányzat a költségvetéstől megigényelhesse. Tisztelt képviselőtársaim, miről beszélünk akkor? (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem