DR. LATORCAI JÁNOS

Teljes szövegű keresés

DR. LATORCAI JÁNOS
DR. LATORCAI JÁNOS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Én is folytatnám ott, ahol Ékes József képviselőtársam abbahagyta. Valamennyiünk okulására, Keller László és Páva Zoltán képviselőtársaimnak pedig külön szeretettel, engedjék meg, hogy fölolvassak egy részletet Bencsik János, Tatabánya polgármesterének valamennyi képviselőhöz írott leveléből. Úgy hiszem, ez rendkívül fontos, mert mutatja, hogy egy ilyen aránylag kicsi megyeszékhelynek micsoda többletkiadásokkal kell szembenézni.
"A Magyar Köztársaság kormánya által a parlament elé terjesztett 2003. évi költségvetés-tervezet alapján az intézményi normatívaemelkedés a bérnövekményeknek mindössze 47,3 százalékát fedezi. Amennyiben ehhez hozzáadjuk a személyi jövedelemadó növekményét, a központi fedezet aránya már megközelíti a 70 százalékot, de városunknak még így is 500 millió forintot kellene előteremteni a bérek kifizethetősége érdekében. A normatívák ugyanakkor nem veszik figyelembe az inflációt, mely további 200 milliós bevételkiesést jelent. Amennyiben a költségvetés-tervezet alapján határozzák meg az önkormányzatok 2003. évi mozgásterét, úgy az oktatás, az egészségügy, a művelődés és a szociális ellátás területén ellehetetlenülnek az intézmények. Ez az alulfinanszírozottság, úgy gondolom, nemcsak itt, hanem majd egyaránt romlik a dolgozók és az ellátottak vonatkozásában is."
Tisztelt Képviselőtársaim! Ezért kerültek nehéz helyzetbe, és most kerültek igazán nehéz helyzetbe az önkormányzatok. (Taps az ellenzéki képviselők padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem