DR. GÁL ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

DR. GÁL ZOLTÁN
DR. GÁL ZOLTÁN (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Az én hozzászólásomat nem az államtitkár úr hozzászólása, hanem Kovács Zoltán képviselőtársam hozzászólása váltotta ki. Két dolgot szeretnék reagálásként mondani. Mindnyájan tudjuk, hogy a rendőrség több pénzt is el tudna költeni, hasznosan tudna elkölteni. Szeretném azonban megnyugtatni Kovács Zoltán képviselő urat, hogy a már szóba került módosító javaslattal, a kormány támogatásával lényegesen változtatni fogunk az eredeti kondíciókon a költségvetésben.
Csak érdekességként, Veszprém megyét említette: a módosító javaslat révén a veszprém megyei főkapitányság az ez évi dologi kiadásaihoz képest, tisztelt képviselő úr, számoljon utána, 18 százalékkal több dologi támogatást fog kapni.
(17.30)
Ez nem kis különbség, és az idei kiadásokat pedig az önök által meghatározott költségvetés alakította ki.
Hozzá tartozik még a helyzethez és ezt az egész költségvetést, már ami a rendőrségre vonatkozó részét illeti, jelentősen befolyásolta egy dolog. Mindnyájan tudjuk, hogy az elmúlt 12 évben a magyar rendőrség finanszírozásának rendszere nem alakult ki. Minden kormány küzdött azzal a problémával, hogy év közben kellett a feladatokhoz forrásokat adni. Mi szeretnénk ezen a helyzeten változtatni, a jövő évben olyan strukturális reformokat elindítani és a finanszírozás egész rendszerét megváltoztatni, ami hosszú távon stabilan megoldja a magyar rendőrség finanszírozását, és ezzel a tevékenységük anyagi hátterét olyanná alakítja, ami arányban lesz feladataikkal.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem