DR. CSÁKY ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

DR. CSÁKY ANDRÁS
DR. CSÁKY ANDRÁS (MDF): Köszönöm szépen. Gondolom, hogy fordítva is igaz, hogy az almát a körtével nem lehet összehasonlítani. Jelenleg az önkormányzatokat, az intézményeket ez érdekli, hogy a mostani év végéhez képest a rendelkezésre álló adatok alapján mit várhatnak jövőre. De köszönöm szépen Szabó Zoltán felszólalását, hiszen éveken keresztül azt hallgattuk itt, hogy nem pontos a költségvetés, meg rosszul tervezett a költségvetés. Ezzel a felszólalásával ön elismerte, hogy várhatólag a 2003. évi előterjesztés a majdani teljesüléssel köszönő viszonyban sem lesz, csak a kérdés az, hogy ez pozitívan fog minket érinteni vagy negatívan, ezt majd a jövő fogja eldönteni.
Ami az irányított betegellátást illeti, hogy rendszerbe van állítva, nincs rendszerbe állítva, azért most már a populáció 10 százalékára lesz kiterjesztve. Nem tudom, hogy ez még modell-e, és nem tudom, hogy melyek azok a kérdések, és azért merem nyugodtan ezeket a kritikákat megfogalmazni, mert az államtitkár úr nagyon jól tudja, hogy akkor, amikor az előző ciklusban erről szó volt, a Magyar Demokrata Fórum részéről mindig kritikával fogadtuk, mert valahogy igazságtalannak éreztük az egész rendszert a szolidaritási elv alapján, de ez egy külön vita.
Az az igazság, hogy korábban már meg lehetett volna fogalmazni ezeket a kérdéseket. Lehet most erre azt mondani, hogy miért nem fogalmaztuk meg mi. Nagyon érdekes volt a bizottsági vitában Gógl Árpádnak, korábbi egészségügyi miniszternek az ezzel kapcsolatos felvetése, hogy annak idején ő mint miniszter, nem tudta elérni azt, hogy előre meghatározzák az értékelés szempontjait. Itt úgy látszik, hogy olyan érdekek működnek a háttérben, amelyek a továbbiak folyamán is így akarnak működni. Ezt kellene megakadályozni (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), úgyhogy ehhez kérjük a támogatást. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem