PÁVA ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

PÁVA ZOLTÁN
PÁVA ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Amikor négy évvel ezelőtt mi is ugyanilyen részleteiben szétszedtük a költségvetést, akkor azt mondták az akkor kormánypárti sorban ülő képviselőtársaim, polgármesterek, hogy várjuk meg a végét. Én is ezt tudnám javasolni. Mert azért azt el kell mondani, hogy az önkormányzatok alapvetően azért kerültek ilyen nehéz helyzetbe, mert a kétéves költségvetés óriási terheket rótt rájuk, és igaza van Keller Lászlónak (Babák Mihály: Miről beszélsz?), amikor elmondta azt, hogy igenis az alacsonyan tervezett infláció kedvez. Babák képviselőtársam, én is illedelmesen végighallgattalak téged, tedd már meg te is velem szemben! (Babák Mihály: Megteszem.)
Hadd mondjam el, Szita Károly úr elmondta az OTP által szervezett önkormányzati tanácskozáson, hogy ez azt eredményezte, hogy a főváros 53 százalékkal, a városok 37 százalékkal, a községek pedig 58 százalékkal emelték a hitelállományukat az elmúlt négy évben. A gond az, hogy mindezt működésre kellett fordítanunk, és ezért vagyunk ilyen helyzetben. Hadd mondjak el azért egy konkrét példát: a Volánnal megállapodtam abban, hogy 7 százalékos tarifaemelésre kerüljön sor, ezt elbírta volna Komló lakossága. Ezzel szemben jön a minisztériumtól az ukáz, hogy csak 5 százalékban vagyunk benne. Tudomásul kellett vennem, a 12 millió forintot nekünk kellett kifizetni. Ilyen anomáliákat, ilyen igazságtalanságokat szült mindez.
Úgy ítélem meg, hogy hamarosan el kell készítenünk a költségvetési koncepciót, ebben benne van, hogy jóval több pénz kerül az önkormányzatokhoz. Az más kérdés, hogy milyen megkötöttségekkel jár, és hogyan lehet mindezeket felhasználni. Ezeken kell majd nekünk módosítani, és ezeken kell segíteni.
Körömi Attilának pedig azt szeretném mondani, kedves Attila, hogy ha nem azzal foglalkoztatok volna egy éven keresztül, hogy hogyan lehet elmozdítani a 6-os út megépítésére szerveződött civil szervezet éléről Wekler Ferencet, akkor egész biztos, hogy előrébb járnánk a 6-os út megépítésében; és nem tudom, hova lett az a 200 millió forint, amiről te itt beszélsz.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem