NYITRAY ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

NYITRAY ANDRÁS
NYITRAY ANDRÁS (Fidesz): Tisztelt Ház! Először is szeretnék egy fogalmi zavart itt a fejekben helyre tenni, nevezetesen azt, hogy ad a kormányzat az önkormányzatoknak.
Kérem szépen, szó sincs itt adásról: a kormánynak önmagában egy büdös fillére nincs, az mindannyiunk pénze, ami az adókból és az egyéb bevételekből befolyik az államkasszába.
Ezt senki nem adja - ez jár, kérem szépen, az önkormányzatoknak meg mindannyiunknak! Az, hogy itt ilyen fantasztikus ötletei vannak az időközben eltávozott mókamesternek, Toller Lászlónak, csak azt mutatja, hogy milyen szegényes az érvrendszer arra, hogy miért nem adják meg azt az elhatározott és beígért összeget, miért nem teljesítik az ígéretet.
Erre egyébként csak a mi egykori frakcióvezetőnknek, Szájer Józsefnek volt az a népszerű példázata: ez az a szituáció, amit az afrikai törzsek úgy neveznek, hogy más dárdájával verik a csalánt... (Derültség az ellenzéki padsorokban. - Közbeszólás a Fidesz soraiból: A bozótot!) - vagy a bozótot, teljesen mindegy! (Dr. Latorcai János: Nem mindegy! - Derültség.) Az a lényeg, hogy a dárda és a szenvedés nem ugyanazé a személyé, hanem valaki másé.
Nos, én azt gondolom, hogy ezekben a dolgokban egy másik közismert népi mondás is felismerhető, miszerint a bizonyos zenekarban, amikor a buli végén a beszedett pénzt osztanák szét, a zenekarvezető szépen elteszi az összest, és amikor a többiek reklamálnak, mondván, hogy kérem szépen, hát ez nekünk is járna, erre az a válasz, hogy járni ugyan jár, de nem jut. No, hát ezt teszi most az önkormányzatokkal a kormányzat a költségvetésen keresztül! (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem