MOLNÁR OSZKÁR

Teljes szövegű keresés

MOLNÁR OSZKÁR
MOLNÁR OSZKÁR (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Nagyon kezd érdekessé válni a vita, hiszen ha jól számolom, a kormánypárti képviselő hölgyek és urak mindössze hatan-heten vannak a teremben. De beszéljünk a problémákról, tisztelt Keller képviselő úr... (Babák Mihály Keller Lászlóval beszélget. - Derültség.) Babák képviselő urat nem számoltam oda.
Keller képviselő úr, beszéljünk a problémákról! Az ajánlás 9. pontja; Veres és Gulyás képviselő urak rájöttek arra, hogy mi a probléma. Alapvetően az a probléma, hogy a kormány benyújtotta egyáltalán ezt a lehetetlen költségvetési tervezetet. Benyújtották a módosító indítványukat, amely viszont egyáltalán nem megoldás az önkormányzatok problémáira, hiszen számoljunk egy picit: 3 milliárd forint olyan önkormányzati forrásról van szó, amelyet majd a kormány valamilyen úton-módon eloszt azoknak az önkormányzatoknak, amelyek nem tudják fizetni a bérfejlesztéseket. A 3 milliárd forint azt jelenti, hogy egy 10 ezer fős településnek ebből körülbelül 3 millió forint fog jutni.
Az előbb elmondtam, Edelénynek 60 millió forint hiányzik - 10 ezer körüli lakosú az én városom. Tehát tessenek szívesek lenni azt megmondani, hogy a fennmaradó hiányt miből fogják pótolni az ilyen és ehhez hasonló települések! Akkor még egyáltalán nem beszéltünk arról, ami majd ősztől szintén nagyon komoly mértékben megterheli az önkormányzatokat, ugyanis önök meg fogják emelni a gázárakat és a villamosenergia-árakat - hogy milyen mértékben, az majd nyilván ki fog derülni -, viszont az őszi fűtési szezonban az önkormányzatoknak ezzel már valamilyen mértékben kalkulálniuk kellene. Nem tudjuk egyelőre, hogy ez milyen terhet fog rakni pluszban az önkormányzatok jövő évi költségvetésére.
Ezek a problémák, Keller képviselő úr!

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem