KUNCZE GÁBOR

Teljes szövegű keresés

KUNCZE GÁBOR
KUNCZE GÁBOR (SZDSZ): Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A vitának két eleméhez szeretnék egyelőre hozzászólni. Az egyik a képviselőtársaim fokozott figyelme a költségvetés szigorával szemben. Közben nem emlékeznek arra, hogy az idei évben, illetve már a tavalyi évben is teljesen szétzilálták a költségvetést, ennek a következményeként a hiány fölment 8,7 százalékra... (Derültség és közbeszólások a Fidesz soraiban.) Hát, kedves képviselőtársaim, itt vannak egyesek, akik, úgy látom, ápolásra szorulnak majd, és kérek is segítséget abban az esetben, ha lehetséges. Tessék megnézni a költségvetést! Önök mintegy 500 milliárd forint többletkiadással terhelték meg az idei évet bevételi fedezet nélkül. (Közbeszólások a Fidesz soraiból.) Ennek a következményeként állt fejre az idei költségvetés. Ezért van az, hogy a jövő évben pedig... (Közbeszólások és taps a Fidesz soraiban.) Kérem a jegyzőkönyvben rögzíteni, hogy időnként van, amikor képviselőtársaim felfogják a szavaimat, és ilyenkor tapsban törnek ki. (Közbeszólások a Fidesz soraiból.)
A másik dolog, amivel foglalkozni szeretnék, Körömi Attila képviselőtársunk hozzászólása, aki konkrétumot kért a 6-os úttal kapcsolatban. Akkor adok! Képviselő Úr! 1998-ban a 6-os út beruházás-előkészítése benne szerepelt a költségvetésben. Önök onnan törölték, majd négy éven keresztül nem csináltak semmit, majd a 2002-es költségvetésbe beállították 200 millió forinttal. (Közbeszólások a Fidesz soraiból.) Ehhez képest fog elkészülni a 6-os út a következő ciklusban a felső szakaszán, az alsó szakaszán pedig megindul az előkészítése. Ugyanis, képviselőtársam, önnek annyira sikerült négy éven keresztül aggódnia a 6-os útért, hogy semmilyen előkészítése annak nem történt meg. Nem szeretném, ha úgy maradna itt minden, hogy a vitát figyelemmel kísérők azt gondolják, hogy ön például bármit tett ebben az ügyben az elmúlt négy évben.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem