KÖRÖMI ATTILA

Teljes szövegű keresés

KÖRÖMI ATTILA
KÖRÖMI ATTILA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Én az előzőekben a 6-os út fejlesztéséhez benyújtott módosító javaslataink mellett érveltem, mert a 6-os út fejlesztése kikerült a költségvetésből az előző évekhez képest. Folytatnám az érvelésem sorozatát, és megint csak a tényekről beszélnék. Szeretnék ismertetni egy levélből egy rövid részletet a Pécs-nyugat elkerülő úttal kapcsolatban. A közútkezelő kht.-től kapott információ szerint szerencsés lenne, ha nem az igen szűkös célelőirányzatból kellene a szükséges forrást megszerezni - mármint a Pécs-nyugat elkerülő úthoz -, hanem a nyugati megkerülő út kiemelt előirányzatként kerülne a minisztérium költségvetésébe - írta ezt hozzám Pécs város alpolgármestere 2000. szeptember 26-án.
Mit tett az Orbán-kormány a Pécs-nyugat megkerülő út érdekében? Azt tette, hogy a Széchenyi-terv plusz program keretében előrehozta a második szakaszt - ezt egy-két héten belül Pécsett átadják -, és azonnal folytatná a harmadik szakaszt, amivel kivinné az elkerülő utat immár a 6-os útra, és ezzel a forgalmat el lehetne terelni Pécs városában.
Ehhez képest mit ígértek önök? (Felmutat egy kiadványt.) Azt ígérték - egy szocialista kiadvány a választási kampányból -: támogatjuk a nyugati elkerülő út mielőbbi megépítését, ezáltal a 6-os útra való kijárat megteremtését. Mit olvasok a költségvetésben? Nincs a Pécs-nyugat megkerülő útnak folytatása. Kikerült a költségvetésből a Pécs-nyugat megkerülő út folytatása, ezért benyújtottunk módosító javaslatot, és azt kérjük, hogy egy ütemben - ahogy az Orbán-kormány befejezte volna - biztosítsanak 2,4 milliárd forintot, hasonlóan ahhoz, mint ahogy a Törökszentmiklóst és Hajdúszoboszlót elkerülő utaknál fő soron hozzák ezt a költségvetésben.
(15.40)
Amennyiben erre nincs mód, akkor legalább az út megépítésének elkezdésére egymilliárd forintot; kérem, hogy ehhez a módosító javaslathoz támogató, igenlő szavazatokat adjanak, és akkor folytatódhat Pécsett a megkerülő út építése.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem