KÖRÖMI ATTILA

Teljes szövegű keresés

KÖRÖMI ATTILA
KÖRÖMI ATTILA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Az MSZP-SZDSZ-kormány egyik fő ígérete tavasz óta a közúthálózat fejlesztése, az autópályák, gyorsforgalmi utak gyorsított ütemű építése. Ugyan a költségvetésben töredékét kívánják erre fordítani, mint amit az Orbán-kormány fordított volna, ha folytatni tudja a munkáját - de nézzük a tényeket, és hagyjuk azokat a szocialista véleményeket, amelyek hangulatkeltésből megszületnek, azonban tényszerűségükben semmilyen módon nem állják meg a helyüket.
Mit tett az Orbán-kormány például a 6-os út fejlesztése érdekében? Lotz Károly exminiszter úr 2012-re prognosztizálta azt a legkorábbi időpontot, amikor a 6-os út metszi a magyar-horvát határt. Az Orbán-kormány 2008-ra, egy sikeres uniós csatlakozás esetén 2006-ra hozta előre ezt a programot.
(15.20)
Hogy világossá tegye szándékát, külön soron hozta a 2001-2002-es költségvetésbe a 6-os út fejlesztésének előkészítéséhez szükséges 200 millió forint elkülönítését.
Mit ígértek önök Medgyessy Péter kampánylevelében: folytatjuk a 6-os út építését. A jelenlegi Csillag miniszter úr írja nekem egyik írásbeli kérdésemre, hogy 2003-ban be fogják tervezni a 6-os út fejlesztésének további lehetőségeit. Mit mutatnak a tények? A tények azt mutatják, hogy a költségvetésben eltűnt a 6-os út fejlesztésének a sora, nem kívánják külön soron hozni, nyilván azért, mert nincs rá pénz, ezt értem.
Ezért azt szeretnénk kérni önöktől, hogy támogassák elsősorban képviselőtársaim módosító javaslatait, amelyek jelentős összeget kívánnak beemelni a költségvetésbe. Én szerény voltam, 300 vagy 600 millió forintot szeretnék kérni, hogy az Orbán-kormány által megkezdett 6-os út előkészítési, fejlesztési munkái tovább folytatódjanak. Ezek a tények.
Előre szeretném leszögezni (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), tisztelt képviselőtársaim, hogy engem, legyenek szívesek, hagyjanak békén az általánosságok szintjén mozgó hangulatkeltő válaszokkal. (Az elnök ismét csenget.) Ezek a tények. Ezekre kérjük a választ, ez pedig a módosító javaslataink támogatása tud lenni.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem