KELLER LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen. Elnök Úr! Tisztelt Ház! A fogyatékosok támogatásával kapcsolatban annyi megjegyzésem lenne - a vita korábbi szakaszában hangzott el Mátrai Márta képviselő asszonytól ennek a problémakörnek az elemzése -, hogy párhuzamosan a költségvetés tárgyalásával, a szociális igazgatásról szóló törvény is tárgyalásra kerül, amiben, nagyon jól tudja, képviselő asszony, éppen kiszélesítjük a fogyatékosoknak azon körét, akik a fogyatékossági támogatáshoz hozzájuthatnak, amit önök beszűkítettek. És hiába volt meg a költségvetési előirányzat, nem tudták igénybe venni, mert egyszerűen nem kaphatták meg azt az emelt szintű fogyatékossági támogatást, amire most a lehetőséget meg fogjuk teremteni.
Az adóerő-képességgel kapcsolatban néhány gondolatot szeretnék elmondani. Való igaz, hogy az adóerő-képesség megteremtését még a '94-98 közötti kormány indította el. A végrehajtás a Fidesz vezette koalícióra maradt, és be kell látni, tisztelt képviselőtársaim, hogy ezt bizony nem sikerült megfelelően, harmonikusan megvalósítani. Való igaz, hogy a szolidaritási elvnek érvényesülnie kell. Ezt senki nem vitatja, senki nem vitatta.
Viszont egy másik nagyon fontos szempontot is figyelni kell, azt, hogy a fejlődésre képes településeket olyan mértékben sújtani az adóerő-képesség miatti elvonással, mint amilyen mértékben például Budaörsöt sújtották az elmúlt időszakban, három év alatt vagy négy év alatt közel 3 milliárd forintos elvonást eszközöltek az adóerő-képességen keresztül, ez azért, úgy gondolom, nemzetgazdasági szempontjából nem helyénvaló, hiszen azt tudni kell, hogy éppen azoknál a településeknél, ahol megfelelő adóerő-képesség mutatkozik, ott bizony a nemzetgazdaság fejlődése is nagyobb mértékű, vagy nagyobb mértékben járulnak hozzá a nemzetgazdaság fejlődéséhez.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem