PÁL TIBOR

Teljes szövegű keresés

PÁL TIBOR
PÁL TIBOR belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Az elején hadd mondjam el, hogy a miniszter asszony nem menekült ki a teremből (Közbeszólások a Fidesz soraiból: Dehogynem! Kiszaladt! Neki kell válaszolnia!). Egy munkamegosztás van a minisztériumon belül. A miniszter asszonynak is vannak dolgai, és nekem is vannak, és én ezt vállalom is. (Moraj a Fidesz soraiban. - Az elnök csenget.)
Először is hadd mondjam el, hogy én nagyon örülök ennek a kérdésnek, mert ismét van lehetőségünk arra, hogy beszéljünk azokról a kérdésekről, amelyekről azt gondolom, hogy nagyon sokunkat érintenek. Lehetőséget ad arra, hogy adatokat pontosítsunk, információkat és különböző szándékokat pontosítsunk, és meg is fogalmazzunk.
Ismételjünk át néhány kérdést, amely ma már itt elhangzott a parlament ülésén! A Belügyminisztérium és a rendőrség új vezetése a kormányváltás után áttekintette, hogy milyen helyzetben van a rendőrség. Ennek az áttekintésnek a következtében a kormánydöntés alapján 2 milliárd forint többlettámogatást biztosítottunk már ebben az évben a rendőrség részére. Ez a többlettámogatás különböző eszközbeszerzéseket biztosított, olyan elmaradások kifizetésére adott lehetőséget, ami az év első idejében keletkezett, az év első félévében keletkezett, és lehetőséget adott arra, hogy a rendőrség tartós létszámhiányának az enyhítése érdekében ötszáz fő rendőr szakos hallgatót iskolázzunk be a szakközépiskolákba; azért csak ötszáz főt, mert az iskolák jelenleg nem tudnak többet befogadni.
De nézzünk néhány számot abból, ami a 2003-as költségvetésben már benne van! A költségvetésben a rendőrség támogatására a korábbi években 103 milliárd forint volt, ez jelenleg 136 milliárd forint, ami a támogatás, és ami fontos (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), hogy a korábbi évekhez képest csökken a rendőrség bevételi kötelezettsége. Természetesen nyitottak vagyunk arra, és keressük is azt a forrást és azt a lehetőséget, ahol a rendőrség dologi kiadásainak a növekedését meg lehet tenni. Ehhez jelenleg a forrásokat keressük. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Lesz erre módosító indítványunk, én ehhez kérem majd a képviselő úr és az ellenzéki oldal támogatását is.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem