DR. KONTRÁT KÁROLY

Teljes szövegű keresés

DR. KONTRÁT KÁROLY
DR. KONTRÁT KÁROLY (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Nagyon sajnálom, hogy Lamperth Mónika miniszter asszony kimenekült az ülésteremből. (Derültség és moraj az MSZP soraiból.) Azt gondolom, hogy ugyanígy áll a rendőrség problémáihoz is, és talán ezért tartunk itt.
Tisztelt Országgyűlés! Közel tíz és fél millió magyar állampolgár biztonsága érdekében szólok a miniszter asszonyhoz, illetőleg most az államtitkár úrhoz, akit köszöntök. A szocialisták kormányprogramjában a következőt olvashattuk: "A társadalomnak az eddiginél nagyobb anyagi forrásokat kell fordítania a rendőrség ellátására mind a személyi, mind a tárgyi feltételeket illetően." Az emberek ma már pontosan tudják, hogy a szocialisták egyetlen többletforintot sem fordítanak a rendőrség támogatására, különös tekintettel arra, hogy a költségvetési törvényjavaslatot megnézik. Több pénzt az embereknek! - ezt a kampányfogást az önkormányzati kampány idején ismerhettük meg.
Tisztelt Államtitkár Úr! A magyar rendőrök miért nem számítanak embereknek az önök szemében? Miért nem kapnak több pénzt feladataik ellátásához a 2003. évben? Felteszem ezt a kérdést különös tekintettel arra, hogy a hírek szerint a jövőben a belügyminiszter asszony közel egymillió forintot keres majd havonta. (Dr. Kis Zoltán: Jó is lenne!)
Nézzük a tényeket tovább! A rendőrség jövőre dologi kiadásokra 7 milliárd forinttal kap kevesebbet, a fejlesztésekre 1 milliárddal, és a vidéki kapitányságokra csak 900 millió forint felújítás, fejlesztés jut. A bevételi előirányzat pedig szinte megegyezik a 2002. évivel. Ezzel azt lehet mondani, hogy prognosztizálni lehet jövőre a rendőrség fizetésképtelenségét.
Tisztelt Államtitkár Úr! Az emberek jövőre újra megtapasztalhatják a szocialista közbiztonságot, kevesebb rendőrrel találkozhatnak az utcán, csökken a rendőrök száma, a fizetésük nem emelkedik, a járőrautók pedig nem indulhatnak el pénzhiány miatt.
Tisztelt Államtitkár Úr! Miért nem tekintik önök embereknek a rendőröket? Miért kezelik a szocialisták mostohagyerekként a rendőröket? Miért nem fontos önöknek a közbiztonság erősítése?
Várom válaszát. (Taps az ellenzéki pártok soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem