ELNÖK (dr. Szájer József)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (dr. Szájer József)
ELNÖK (dr. Szájer József): Soron következik a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumának 2001. január 1-je és 2001. december 31. közötti tevékenységéről szóló beszámolóról szóló országgyűlési határozati javaslat módosító javaslatának határozathozatala és lehetőség szerint a zárószavazás. Ezt az előterjesztést H/1204. számon, az alkotmányügyi bizottság ajánlását pedig H/1204/3. számon kapták kézhez.
A 2. pontban szereplő indítvány a bizottság döntése szerint nem felel meg a Házszabálynak, ezért erről nem döntünk.
Az előterjesztő a határozati javaslathoz beérkezett másik módosító javaslatot nem támogatja, de a bizottsági állásfoglalásra figyelemmel határoznia kell erről az Országgyűlésnek. Az ajánlás 1. pontjában - ismét a változatosság kedvéért - Szalai Annamária a határozati javaslat szövegének módosításával azt indítványozza, hogy az Országgyűlés fogadja el a beszámolót. A bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 171 szavazattal, 194 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
Arra figyelemmel, hogy nem fogadta el az Országgyűlés ezt a módosító indítványt, a Házszabály 106. § (8) bekezdése értelmében most sor kerülhet a zárószavazásra is.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumának 2001. január 1-je és 2001. december 31. közötti tevékenységéről szóló beszámolóról szóló országgyűlési határozati javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 200 szavazattal, 168 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül az országgyűlési határozati javaslatot elfogadta.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem