DR. KOVÁCS ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

DR. KOVÁCS ZOLTÁN
DR. KOVÁCS ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Módosító javaslataink 18-22. sorszámokon kerültek benyújtásra. A 18. számú módosító javaslatot visszavonjuk, mert a rendészeti bizottság ülésén megállapodtunk, és a bizottság el is fogadott egy pontosító szövegmódosítást, úgyhogy ezt Kontrát Károllyal együtt visszavonjuk.
A 19. sorszámú módosító javaslatunkat a bizottság támogatja, ezt továbbra is fenntartjuk... - pontosabban, elnézést, elnök úr, az ajánlásban két 19. pont is szerepel. Az eredeti ajánlás 7. pontja alatt a 2. § 5. pontja tekintetében a módosítást továbbra is fenntartjuk, és azt javasoljuk, hogy a rendőrségi törvény 64. §-a szabályozza az informátor, a bizalmi személy és a fedettnyomozó fogalmát, a tervezet ettől eltér, de mi ezt továbbra is javasoljuk.
Viszont szeretnénk visszavonni a 20. és 21. számú módosító javaslatokat, tekintettel arra, hogy a bizottsági vitában a Belügyminisztérium képviselője elmondta, hogy az ügyészséggel is egyeztettek, és az ügyészség nem javasolja, hogy a legfőbb ügyész bekerüljön az eljárásba. Ezt a magunk részéről el tudjuk fogadni, és az említett módosító javaslatainkat visszavonjuk.
Ugyancsak visszavonjuk a 22. számú módosító javaslatunkat. A bizottsági ülésen a Belügyminisztérium előterjesztőjével is konzultálva, valamint a bizottsági ülésen elhangzottak alapján úgy látjuk, nem szükséges a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ kötelezővé tétele ebben az eljárásban. A lehetőség továbbra is fennáll, de ne tegyük kötelezővé. Ezért ezt a módosító javaslatunkat is mindketten visszavonjuk.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem