DR. KISS ELEMÉR

Teljes szövegű keresés

DR. KISS ELEMÉR
DR. KISS ELEMÉR, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter: Szerencsére van viszontválasz-adási lehetőség, így be tudom fejezni azt, amit szerettem volna elmondani a kérdésére válaszként. Szóval, a költségvetési javaslatban van még egy korrekciós tétel is. Ez a korrekciós tétel lehetővé teszi azt, hogy a két módszer közötti különbözet összegét a katolikus egyház megkapja a központi költségvetésből. Tehát egy fillér hátrány nem éri a módszer változásával.
(11.20)
Ez pontosan azt jelenti, hogy körülbelül 5 milliárd 500 millió jut az adományozók alapján történő elosztási módszer szerint, és 6 milliárd 200 millió jutna a népszavazási... (Herényi Károly: Népszámlálási!) ...népszámlálási módszer szerint. A kettő közötti különbözetet ebből a korrekciós alapból megkapja - a költségvetési törvényjavaslatban utána lehet nézni. Tehát a katolikus egyházat egy fillér hátrány 2003-ban nem éri (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), és 2003-ban az összes egyház képviselőivel folytatott tárgyalások eredményeként kívánja kialakítani a kormány a hosszú távú egyházfinanszírozási politikáját.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem