DR. HANKÓ FARAGÓ MIKLÓS

Teljes szövegű keresés

DR. HANKÓ FARAGÓ MIKLÓS
DR. HANKÓ FARAGÓ MIKLÓS igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Hölgyeim és Uraim! Tisztelt Országgyűlési Képviselő Úr! Tisztelt Országgyűlés! A kábítószer-fogyasztással és -kereskedelemmel összefüggő problémák Magyarországon is a legsúlyosabb társadalmi jelenségek közé tartoznak. Minden rendelkezésre álló törvényes és tisztességes eszközzel arra kell törekedni, hogy ha egy mód van rá, szorítsuk vissza a kábítószer-problémát.
Úgy gondolom azonban, hogy aki olyan tartalmú levelet ír, mint amelyet ön is idézett - egyébként ilyen tartalmú levél mások aláírásával az én kezembe is került -, amely levélben valótlanságot állít, és elhallgatja az igazság egy jelentős részét, az nem tesz mást, mint egy olcsó propagandafogást alkalmaz, és egyszerűen bűnt követ el. Bűnt követ el azért, mert félrevezeti a pedagógusokat, félrevezeti a szülőket, és félrevezeti a gyerekeket. Ez a törvényi tényállás, amely egyébként ezekben a levelekben megtalálható, csak a felét tartalmazza a valóságnak.
A "nem büntethető kábítószerrel visszaélés miatt..." kezdetű mondat úgy folytatódik - ami egyébként ezekben a levelekben nincsen benne -, hogy "nem büntethető, feltéve" - és innentől kezdve idézem -, "ha az elsőfokú ítélet meghozataláig okirattal igazolja, hogy legalább 6 hónapig tartó, folyamatos, kábítószer-függőséget gyógyító kezelésben vesz részt." Nem fejeztem be a teljes törvényi tényállást, mert idő híján ezt nem tehettem meg.
Úgy gondolom, hogy ha valaki ilyen tartalmú levelet ír, az méltatlan az országgyűlési képviselői tevékenységhez, méltatlan a tanári hivatáshoz, és méltatlan a szülői státushoz. (Közbeszólások az ellenzéki pártok soraiból. - Az elnök csenget.) Kérem, hogy aki ilyen levéllel fordul akár szülőkhöz, akár pedagógusokhoz, tegye meg, hogy a valóságot írja le.
Köszönöm szépen

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem