FARKAS IMRE

Teljes szövegű keresés

FARKAS IMRE
FARKAS IMRE (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A 49. ajánlási pontban lévő, Jauernik Istvánnal együtt benyújtott módosító javaslatunkról szeretnék néhány gondolatot szólni. A javaslat azt érinti, hogy a tanulói vagy hallgatói jogviszonyban lévő gyermekek után az eseti, egyszeri támogatást ne júniusban kapják meg az arra rászorulók, ahogy most a kormány tervezi, hanem májusban. Ez a javaslatunk lényege. A kormány a júniusra szóló kifizetéshez az indoklásban nyomós érveket sorol fel. Számomra is szimpatikusak, amik itt le vannak írva, hiszen azt mondja, hogy ezzel az iskolaváltással járó adminisztrációs terhek enyhíthetők, kiterjed a munkában lévő gyermekre is, hogy a tanszerek beszerzésénél a kedvezőbb akciókra is lehetőség is nyílik, esetleg még a gyermek nyári szabadidős programjaihoz is hozzá lehet majd ebből járulni.
(23.00)
Ez így nyomós érvnek tűnik, de megmondom őszintén, sajnos az én körzetemben az ezen a területen dolgozók nem ilyen jelzéseket adnak, nekik általában nem ez a problémájuk, hanem ők egyszerűen ezt a támogatást a tankönyvek kifizetésére használják fel, és a tankönyveket általában májusban kell kifizetni. Tehát ezek nagyon kellemes és jó érvek, de azt hiszem, akinek olyan problémája van, hogy tankönyvet akar ebből kifizetni, azt nem segíti ez a megoldás különösebben. Én úgy gondolom, a kormány lehetne olyan nagyvonalú, hogy ezeknek az embereknek is lehetővé teszi a kedvező felhasználást, azaz hogy ne kelljen nekik egy hónapig megelőlegezni ezt az összeget. Én úgy gondolom, hogy ez feltétlenül elfogadható, hiszen azt is mondhatjuk, hogy ha májusban megkapják az emberek, és ilyen célra akarják felhasználni, ahogy azt a kormány most javasolja, akkor lehet, hogy ők egy hónapig félre tudják ezt az összeget tenni, és akkor ezek a nagyszerű célok is megvalósulhatnak, amit a kormány most el akart érni.
Kérem a képviselőtársaimat, hogy támogassák ezt a javaslatunkat.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem