PETTKÓ ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

PETTKÓ ANDRÁS
PETTKÓ ANDRÁS (MDF): Tisztelt Államtitkár Úr! Szeretném önt tájékoztatni arról, hogy önt rosszul tájékoztatták a munkatársai. Itt van előttem körülbelül száz pedagógus bérpapírja - természetesen a nevek ki vannak takarva. Itt van előttem példaként: egy pedagógus 2267 forintot vesztett az önök által létesített új program miatt, egy másik 2377 forintot. Az ülés szünetében ezeket a papírokat szívesen megmutatom önnek.
A Magyar Demokrata Fórum megalakulása óta központi kérdésként kezeli a pedagógusok élethelyzetének javítását, ezért is támogattuk a pedagógus életpályamodell kialakítását. Az önök kormánya azonban csak hangoztatja a szociális érzékenységét, hiszen az 50 százalékos pedagógusbér-emelést csupán nyomokban tudták megvalósítani.
Az önkormányzatoknak a költségvetésben nem terveztek megfelelő pénzösszeget a pedagógusbérek kifizetésére. Ennek tetejébe még augusztustól minden előzetes figyelmeztetés nélkül tovább csökkentették az amúgy is alacsony pedagógusbéreket az új elszámolási rendszer miatt. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Ki kell emelnem, hogy a probléma a területi államháztartási hivatal új számfejtő programjának (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) használatával keletkezett. Bízom benne... (Az elnök kikapcsolja a mikrofont. - Dr. Magda Sándor: Ne olvasd! Fejből!)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem