DR. HILLER ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

DR. HILLER ISTVÁN
DR. HILLER ISTVÁN oktatási minisztériumi államtitkár: Tisztelt Képviselő Úr! Szívesen várom az ön kezében lévő dokumentumot. Azt azonban a leghatározottabban cáfolom, hogy a magyar pedagógusok az általunk bevezetett béremelést ne fogadták volna pozitívan, és hogy ez ne jelentett volna tényleges béremelést, nemcsak összegekkel kifejezhetően. Az a világos koncepció, hogy azoknak az embereknek, akik Magyarországon 15-17 éven keresztül tanulnak, hogy tanárok lehessenek, utána érdemes legyen tanárnak menni, illetve tanárnak maradni, szeptember óta egyértelműen megvalósul: sokkal többen maradnak a pályán, és sokkal többen mennek tanárnak azok közül, akik ténylegesen tanárként végeztek.
Az életpályamodellről pedig sokat vitatkoztunk. Tessék csak mindig felhozni, mert akkor mindig módomban áll elmondani, hogy ha az valósul meg, akkor a magyar pedagógustársadalom alapbéremelése egyetlenegy százalékkal nem emelkedik, mint ahogy idézem a programjukat: 2006-ra az akkori nemzetgazdasági átlag 125 százaléka legyen a majdani pedagógus átlagbér. Ezt, tisztelt képviselő úr (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), sem akkor, sem most élő ember nem értette. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem